Czekoladowy Pudding Chia


Czekoladowy Pudding chia z bananem


CZEKOLADOWY PUDDING CHIA

Wartości odżywcze jednej porcji: Kcal: 332.5 / Białko: 10.3 g / Tłuszcz: 11.1 g / Węglowodany przyswajalne: 37.9 g / Błonnik: 16.59 g

Składniki:
Wiórki kokosowe - 3 g (0.5 x Łyżka)
Kakao 16%, proszek - 10 g (1 x Łyżka)
Otręby pszenne - 20 g (5 x Łyżka)
Banan - 120 g (1 x Sztuka)
Nasiona chia - 15 g (3 x Łyżeczka)
Jogurt naturalny - 40 g (2 x Łyżka)
Woda - 50 g (0.2 x Szklanka)
Opis przygotowania:

1. Wymieszaj jogurt naturalny z wodą i nasionami chia.
2. Odstaw pudding na minimum 5 godzin. Jeśli za bardzo zgęstnieje, dodaj wody i wymieszaj.
3. Puddning wylej do blendera I dodaj pozostałe wszystkie składniki z wyjątkiem wiórek kokosowych.
4. Całość dokładnie zblenduj, wyłóż do miseczki I udekoruj wiórkami.

Jeśli chcesz, aby deser był słodszy, przygotuj również erytrol lub cukier i wymieszaj go z puddingiem. Dodając 1 łyżkę cukru, deser zwiększy kaloryczność o 40 kcal.

Smacznego!

Czekoladowy Pudding chia - składniki

Czekoladowy Pudding chia